måndag 15 november 2010

Barnens och ungas väl och ve!

På fullmäktige möte idag i Närpes, har vi bland annat godkänt en plan för barns och ungas välmående. Rätt stäg i rätt riktning. Olika undersökningar visar att barn och unga mår allt sämre. I Närpes så har vi inrättat en skolpsykolog tjänst från och med i år och det är åtminståne ett steg i rätt riktning. Därefter har planen också konkreta åtgärder som hjälper till att förverkliga målen som finns.

Men varför mår våra barn dåligt? Kanske speglar det hur vi vuxna mår men klarar inte av att vara lika ärliga som unga? All effetktivisering i samhället gör att vi tänker inte på små människor, hur de mår och hinner de med? Trivs Kalle på jobbet? För fast han är chauför jobbar han som budbärare och städare osv...Vi har slutat fråga oss vad är Kalleas dröm? Att vara vänlig busschauför som är alltid i tid, kanske? Men idag så är han ofta försenad och stressad. Dessutom koncetrerad för att hinna och följa med.

För att vi ska kunna vara produktiva och LYCKLIGA måste vi bli sedda, hörda och bekräftade! Kanske om vi börjar där, kommer också att våra barn att må bättre!

2 kommentarer:

  1. Skojigt att jag hittade din blogg - ska försöka hitta tillbaka hit så ofta jag kan!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt!

    Välkommen! Hoppas att du kommer att tycka om den! :)

    SvaraRadera